foto NVAGT website 3.png

Publicaties

Je kan bij de NVAGT een aantal publicaties bestellen. Hieronder vind je de verschillende titels.

Wil je een publicaties bestellen? Stuur dan een e-mail naar het secretariaat.

Gestalt Gebundeld

Gestalt-gebundeld-150x150
In Zeezicht, v.l.n.r. Veronique Vermeir, Roel Kooister, Sara Hendrick, Paul Derkinderen, Wil Meeus en Mia Van der Veken

Gestalt gebundeld is een tijdschrift dat eigenlijk geen tijdschrift mag heten, omdat het vooralsnog een eenmalige uitgave is geworden. Dit boekje is de nieuwste loot aan de stam van periodieken van de gestaltgemeenschap in Vlaanderen en Nederland.
Van 1994 tot en met 2011, 18 jaargangen lang dus, was er ‘GESTALT – Tijdschrift voor gestalttherapie’. Daarna waren er enkele pogingen om terug iets als een tijdschrift op de aarde te zetten: ‘Voorgrond’ probeerde wat meer te zijn dan een ledenblad, er was ‘Achtergrond’ van een groep mensen die zich wat naast NVAGT plaatsten, er was de ‘In Gesprek’-rubriek van de website van NVAGT (2015), die niet echt van de grond kwam. Tenslotte was er in 2017 een poging om eerst een papieren, later een online tijdschrift te starten, maar dat initiatief bleek helaas niet haalbaar.
Onze gestaltbeweging is een kleine beweging, maar met veel geëngageerde mensen. Onze vereniging is één van de best uitgebouwde therapeutische bewegingen met zeer solide organen. De redactie en de auteurs houden, ondanks een moeizaam totstandkomingsproces, de hoop dat deze artikels andere auteurs aanzetten om ook te schrijven en te willen publiceren.

Prijs (niet leden): € 5,- excl. verzendkosten
Prijs (leden): € 5,- excl. verzendkosten

Gestalttherapie in de klinische praktijk: van psychopathologie naar de esthetiek van het contact.

20170716_121501-646x1024
Gianni Francesetti, Michela Gecele, Jan Roubal (ed.). – 3e dr. – NVAGT, 2018. – ISBN 9789462288164

Dit vuistdikke werk bevat bijdragen van vooraanstaande Europese en Amerikaanse auteurs over de theorie en praktijk van Gestalttherapie in relatie tot psychopathologie. Lang heeft Gestalttherapie zich afzijdig gehouden van de reguliere psychiatrie. De laatste jaren ontstaat meer reflectie over de eigen bijdrage die de gestaltpraxis te leveren heeft bij borderlinepatronen, angst, depressieve, psychotische of bipolaire ervaringen etc. Dit boek wil een grensoverschrijdende dialoog stimuleren. Een must-read voor alle psychologen, psychotherapeuten en psychiaters!

Prijs (niet leden): € 55,- excl. verzendkosten
Prijs (leden): € 49,50 excl. verzendkosten

Gestalt in Organisaties

GIO-Magazine

Gestalt in Organisaties, een vooralsnog eenmalig magazine (november 2018) onder redactie van Ien van Duijnhoven, Georgette Kempink en Marten Bos, biedt een divers pallet van gestaltprofessionals die, elk vanuit een eigen passie voor gestalt, werken als adviseur, consultant, supervisor, coach, trainer, docent of manager.

Prijs (niet leden): € 5,- excl. verzendkosten
Prijs (leden): € 5,- excl. verzendkosten

Een verrassende kijk… : Gestalt in onderwijs en zorg

verrassendekijk
door de werkgroep Gestalt in Onderwijs en Zorg, red. Jack van Liesdonk. – NVAGT, 2015

Prijs (niet leden): € 2,50 excl. verzendkosten
Prijs (leden): € 2,50 excl. verzendkosten

Praktijkboek Gestalt

praktijkboekgestalt
Praktijkboek Gestalt / Paul Derkinderen, Sjanneke Meijer en Ernst Knijff [red.]. – Utrecht : Tijdstroom, 2009. – 426 p. : ill., 25 cm. – ISBN 9789058981530

Dit praktijkboek met bijdragen van 27 Nederlandse en Vlaamse gestalttherapeuten, trainers en counselors, schetst een beeld van de ontstaansgeschiedenis en de ontwikkeling van de gestaltbenadering en gestalttherapie zoals die in de laatste 60 jaar plaatsvond.

Prijs (niet leden): € 45,- excl. verzendkosten
Prijs (leden): € 45,- excl. verzendkosten