Over Studiedag ‘Verboden gevoelens'

michael-borremans-peinture-portrait-belgium-realisme-velazquez.012.jpg

Studiedag ‘Verboden gevoelens'

vrijdag 1 december 2023 van 09:30 uur tot 17:00 uur

Afkeer, irritatie, jaloezie, woede, schaamte, verliefdheid, seksuele opwinding: je hebt tijdens een sessie soms gevoelens die niet passen in het plaatje dat je van jezelf als therapeut zou willen hebben. Af en toe steken ze scherp de kop op.

Vaker nog zijn het subtiele gevoelens die zich roeren op de achtergrond. Je kunt ze proberen te negeren. Het kan zijn dat je er vanuit gaat reageren. Het is niet altijd gemakkelijk deze ervaringen onder ogen te zien, omdat dat gepaard kan gaan met schaamte.
Je kunt zeggen “deze gevoelens zijn menselijk”. Dat klopt, maar er is meer. Vanuit het perspectief van de veldtheorie zijn ze betekenisvol in de situatie met je cliënt. Hun betekenis ligt echter niet direct voor de hand.

Tijdens deze studiedag onderzoeken we de ervaring van deze ‘verboden gevoelens’ in de therapeutische situatie. We verkennen hoe je ze vanuit het veldperspectief kunt benaderen, en we experimenteren met manieren waarop je de waarde die erin besloten ligt aan het licht kunt laten komen in het proces met je cliënt.
Wij als KEV vinden het belangrijk om hier een studiedag aan te wijden, omdat hierover samen reflecteren ons gewaarzijn aanwakkert van hoe ethiek steeds aanwezig is en kan worden aangescherpt.

Inschrijving is op basis van volgorde van aanmelding. Aanmelden kan t/m 17 november. Je ontvangt dan een bevestiging van je deelname en de factuur. Let op: er kunnen maximaal 40 mensen deelnemen. Je deelname is definitief als de kosten uiterlijk op 22 november zijn voldaan.

Kosten (incl. koffie/thee en lunch):
Deelname kost € 100,-

Annuleringsvoorwaarden
Langer dan een maand van te voren annuleren is kosteloos.
Annuleren vanaf 1 november is alleen mogelijk per email (info@nvagt.eu). Wanneer er binnen een maand van te voren geannuleerd wordt (vanaf 1 november), is men 50% van de kosten verschuldigd.
Vanaf 2 weken voor aanvang (vanaf 17 november) vindt geen restitutie meer plaats en is het totale bedrag verschuldigd.

Punten nascholing NVAGT
Deze studiedag levert 6 nascholingspunten op, je ontvangt hiervoor na deelname een certificaat  van de NVAGT.

michael-borremans-peinture-portrait-belgium-realisme-velazquez.012

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Terug naar bijeenkomsten-overzicht