In memoriam Leo van Hove

Auteur(s)

door
Frans Meulmeester

Gepubliceerd op

19 maart 2024

In memoriam Leo van Hove

Ervoor had Leo 3 jaar bij MultidiMens in El Bloque in Spanje de Gestalt opleiding gevolgd waar hij o.a. Micah, als beginnend trainer, met zijn kleine kinderen en vrouw heeft gekend.

Leo was een stille kracht die bergen werk heeft verzet voor onze Gestaltvereniging. ls penningmeester hield hij accuraat de cijfers bij. Hij was de man achter de Gestalflash, als je iets stuurde kwam dit bij Leo terecht die de vraag behandelde. M.a.w.: Leo was The Flash! Als bezielende kracht achter de VBEGP-website maakte hij er een erezaak van om de gestalt-geschiedenis op te lijsten en te verwerken tot de tekst die we allen kunnen lezen op de website. Leo was ook vele jaren actief binnen de werkgroep wettelijke erkenning van de VBEGP.

Leo was de man die in Antwerpen op de Paardenmarkt sociaal centrum Amok uit de grond stampte, het DOK, de convenant homo-specifieke hulpverlening in Vlaanderen in zijn eentje tot uitvoering bracht - wat een mooie folder opleverde - bij CAW Metropolis en later bij CGGZ VUB werkte. Sommige collega’s hebben hun stage gelopen bij Leo, in het Dok waar ze zonder voorafgaande achtergrond als hulpverlener toch aan de slag konden als therapeut. Dit geldt voor mensen van de verschillende opleidingsinstituten.

Leo was een dienstbare helper, een ondersteuner, een stille kracht, bescheiden, integer, immer verbindend, een zachtaardige man die eveneens niet scherpe observaties deed als het op onrechtvaardigheid of onzuiverheden aankwam. Leo was mijn maat.

Chris Ekelmans

Leo van Hove_2