Nieuws uit de netwerkkamer

Auteur(s)

door
NVAGT

Gepubliceerd op

12 december 2023

Nieuws uit de netwerkkamer

Gelukkig weten steeds meer leden Sheila (sheila.hulsthoff@gmail.com) te vinden voor vragen en opmerkingen over onze vereniging. Veel vragen gaan over de eisen van accreditatie en her-accreditatie. Maar ook vragen over de vormen van lidmaatschap en de bijbehorende tarieven. Deze vragen zijn relatief makkelijk te beantwoorden, maar één vraag was toch wel wat ingewikkelder.

Namelijk de vraag van Marije Delfsma: ‘Volgens mij is er een verschil of de workshop wordt gegeven door een erkende NVAGT therapeut of door een Gestalt coach’. Hierop hebben Frans en Sheila het volgende antwoord geformuleerd. 

 

Na enig nadenken en overleg bleek er inderdaad een verschil te zijn:

Alleen geregistreerde NVAGT-therapeutleden kunnen workshops geven voor NVAGT-therapeuten waarbij de uren meetellen als scholingsuren voor de eerste registratie en eerste herregistratie.

Een scholing gegeven door een NVAGT-gestaltcoach kan voor de eerste registratie en de eerste herregistratie van NVAGT-therapeuten dus alleen opgenomen worden als intervisie-uren. Daarna ligt dat open en kan een scholing van een NVAGT-coach ook meetellen voor hen als scholing. Maar voor NVAGT-coaches die deelnemen mogen er wel scholingsuren/punten verstrekt worden door een NVAGT-coach, ook voor de registratie en de 1e herregistratie. Dit antwoord hebben we ook gedeeld met de Certificerings Kamer (CK).

 

We zijn heel blij dat we in de aankomende nieuwsbrief voor de tweede keer een column met jullie kunnen delen. Dit keer van Evelien Huyskens. Veel leesplezier en als je wilt reageren op deze column vragen we je dat via de gestaltflash te doen zodat we allemaal in de discussie kunnen delen.

Wil jij zelf ook een keer een column schrijven voor de nieuwsbrief van 2024? Schroom dan niet en deel je gedachten, overpeinzingen en inzichten met je collega’s.