Vertrouwenspersonen

Vertrouwenspersonen

Na rijp beraad ging je sterk gemotiveerd in therapie. Je therapeut is aangesloten bij onze beroepsorganisatie, de NVAGT (Nederlands-Vlaamse Associatie voor Gestalttherapie en Gestalttheorie). Wij willen dat het therapeutische proces dat je samen doorloopt goed verloopt en een positief resultaat heeft. Een therapeutische relatie is een kwetsbare relatie en het kan voorkomen dat je het gevoel hebt dat je vertrouwen wordt beschaamd of verstoord.
Je therapeut verklaarde zich daarom nadrukkelijk akkoord te zijn in zijn of haar handelen met de beroepscode van de NVAGT en deze te respecteren. Je kunt aan je therapeut inzage vragen in deze code of deze raadplegen op deze website: https://www.nvagt-gestalt.org/de-ethische-code-nvagt/

Binnen onze organisatie zijn ook vier vertrouwenspersonen aangesteld. Twee in Nederland en twee in Vlaanderen; telkens een man en een vrouw. Je kunt contact opnemen met een van deze vertrouwenspersonen wanneer je vermoedt dat je therapeut ernstige fouten maakt, als je het gevoel hebt niet fair behandeld te worden of als het vertrouwen verstoord is geraakt.
Een vertrouwenspersoon zal in eerste instantie vooral naar je luisteren en vervolgens onderzoeken hoe het conflict best kan worden besproken en opgelost. De vertrouwenspersoon kan hiervoor ook in contact treden met de betrokken therapeut en bemiddelend optreden.

Jack van Liesdonk

Buitensingel 63
6951 AX Dieren
Nederland
+31 (0)6 3732 4798
email

Ernst Knijff

Morpheusstraat 27
Berchem
Belgiƫ
+32 (0)33 21 97 94
email

Sandra Hendriks

Meije
2411 PH De Meije
Nederland
+(31) 06-50901188.

Philippe Jacobs

Martelarenlaan 50
3010 Leuven
Belgiƫ
+(32) 0476529960

Jack van Liesdonk

Ernst Knijff

Sandra Hendriks

Philippe Jacobs