NVAGT Publicaties

NVAGT Publicaties

Onderstaande publicaties zijn verkrijgbaar via het NVAGT-secretariaat info@nvagt.eu

__________________________________________________

Gestalt Gebundeld

In Zeezicht, v.l.n.r. Veronique Vermeir, Roel Kooister, Sara Hendrick, Paul Derkinderen, Wil Meeus en Mia Van der Veken

Prijs  € 5,– (excl. verzendkosten).

Gestalt gebundeld is een tijdschrift dat eigenlijk geen tijdschrift mag heten, omdat het vooralsnog een eenmalige uitgave is geworden. Dit boekje is de nieuwste loot aan de stam van periodieken van de gestaltgemeenschap in Vlaanderen en Nederland.
Van 1994 tot en met 2011, 18 jaargangen lang dus, was er ‘GESTALT – Tijdschrift voor gestalttherapie’. Daarna waren er enkele pogingen om terug iets als een tijdschrift op de aarde te zetten: ‘Voorgrond’ probeerde wat meer te zijn dan een ledenblad, er was ‘Achtergrond’ van een groep mensen die zich wat naast NVAGT plaatsten, er was de ‘In Gesprek’-rubriek van de website van NVAGT (2015), die niet echt van de grond kwam. Tenslotte was er in 2017 een poging om eerst een papieren, later een online tijdschrift te starten, maar dat initiatief  bleek helaas niet haalbaar.
Onze gestaltbeweging is een kleine beweging, maar met veel geëngageerde mensen. Onze vereniging is één van de best uitgebouwde therapeutische bewegingen met zeer solide organen.  De redactie en de auteurs houden, ondanks een moeizaam totstandkomingsproces, de hoop dat deze artikels andere auteurs aanzetten om ook te schrijven en te willen publiceren.

__________________________________________________

Gestalttherapie in de klinische praktijk : van psychopathologie naar de esthetiek van het contact.  

Gianni Francesetti, Michela Gecele, Jan Roubal (ed.). – 3e dr. – NVAGT, 2018. – ISBN 9789462288164

Ledenprijs € 49,– (niet-leden € 55,–), excl. verzendkosten.

Dit vuistdikke werk bevat bijdragen van vooraanstaande Europese en Amerikaanse auteurs over de theorie en praktijk van Gestalttherapie in relatie tot psychopathologie. Lang heeft Gestalttherapie zich afzijdig gehouden van de reguliere psychiatrie. De laatste jaren ontstaat meer reflectie over de eigen bijdrage die de gestaltpraxis te leveren heeft bij borderlinepatronen, angst, depressieve, psychotische of bipolaire ervaringen etc. Dit boek wil een grensoverschrijdende dialoog stimuleren. Een must-read voor alle psychologen, psychotherapeuten en psychiaters!

__________________________________________________

Gestalt in Organisaties 

Gestalt in Organisaties, een vooralsnog eenmalig magazine (november 2018) onder redactie van Ien van Duijnhoven, Georgette Kempink en Marten Bos, biedt een divers pallet van gestaltprofessionals die, elk vanuit een eigen passie voor gestalt, werken als adviseur, consultant, supervisor, coach, trainer, docent of manager.

Prijs  € 5,– (excl. verzendkosten).

__________________________________________________

Een verrassende kijk… : Gestalt in onderwijs en zorg 

door de werkgroep Gestalt in Onderwijs en Zorg, red. Jack van Liesdonk. – NVAGT, 2015

Kosten € 2,50/stuk, € 10,– per 5 stuks (excl. verzendkosten).

Een verrassende kijk…

__________________________________________________

Praktijkboek Gestalt

Praktijkboek Gestalt / Paul Derkinderen, Sjanneke Meijer en Ernst Knijff [red.]. – Utrecht : Tijdstroom, 2009. – 426 p. : ill., 25 cm. – ISBN 9789058981530

Dit praktijkboek met bijdragen van 27 Nederlandse en Vlaamse gestalttherapeuten, trainers en counselors, schetst een beeld van de ontstaansgeschiedenis en de ontwikkeling van de gestaltbenadering en gestalttherapie zoals die in de laatste 60 jaar plaatsvond.

Ledenprijs € 40,– (niet-leden € 45,–), excl. verzendkosten.

NVAGT CLIËNTENFOLDER >>

Ledenprijs (inclusief porto kosten):

 

  • 1 tot 10 : € 1,00 per stuk
  • 10 – 25 : € 0,75 per stuk
  • >25 : € 0,50 per stuk

Meer info bij het secretariaat: info@nvagt.eu