Vind hier een Gestalttherapeut of Gestaltprofessional

TOON ALLE
Paul ter Weijde

Is een helder verstand genoeg om levensproblemen op te lossen en gelukkig te zijn? Volgens Rabindranath Tagore niet: een puur logische geest is als een mes zonder handvat: het laat de hand die het gebruikt bloeden. Er is meer nodig dan logisch denken om goed om te gaan met bijvoorbeeld problemen in een relatie of verlies van een geliefde.

Om te beginnen is nodig om te ontdekken waar en hoe we oplossingen moeten zoeken. In vele wijsheidstradities vindt je het inzicht dat problemen niet het gevolg zijn van de dingen die je overkomen maar hoe je daar mee omgaat. Dit inzicht wijst je terug naar jezelf. Frustrerend, want je hebt die oplossing daar nog niet gevonden! Dus hoe werkt dat dan?

Als je een probleem niet hebt kunnen oplossen is het nodig dat je je houding en aanpak van het probleem onderzoekt. Dat onderzoek betreft zowel je (bewuste en onbewuste) ideeën/overtuigingen over het probleem als emoties die een rol spelen. Je kunt dat zien als de onbewuste "lens" waardoor je de wereld (en je probleem) bekijkt. Met inzicht in jouw persoonlijke perspectief en de vertekeningen daarin openen zich andere en onbekende perspectieven en mogelijkheden voor een oplossing. Dit is niet makkelijk, en misschien kun je een duwtje in de goede richting gebruiken. Gun je dat jezelf?

Ik zie een probleem als signaal dat er werk te doen is en het kan het begin zijn van een persoonlijk groeiproces naar meer autonomie en authenticiteit. Een persoonlijke "klik" tussen cliënt en therapeut is onmisbaar. Als deze inleiding je aanspreekt nodig ik je uit om mijn website te bezoeken: gestalttherapiehaarlem.nl. Je bent ook welkom om persoonlijk en vrijblijvend kennis te maken in mijn praktijk (aan huis) in het centrum van Haarlem.  
"Iemand wordt niet verlicht door zich beelden van licht voor te stellen maar door zich van het duister bewust te worden."

Carl Jung

Paul ter Weijde

Adres:
Narcisplantsoen 88

2015 AL

Haarlem

Nederland

Contactgegevens:

+31 (0)23 531 9150

www.gestalttherapiehaarlem.nl

Specialisaties:
volwassenen relatietherapie
Men mag mij: