Vind hier een Gestalttherapeut of Gestaltprofessional

TOON ALLE
Paul ter Weijde

Soms denken we dat we alle problemen zou moeten kunnen oplossen met logisch denken. Dat blijkt niet zo te zijn. De belangrijkste problemen in ons leven, zoals problemen met een partner of geliefde, in met werk, met onze kinderen of met ons zelf laten zich niet met alleen logisch redeneren oplossen. Hoe werkt dat dan wèl?

Allereerst is nodig om onze vertrouwde manier om met een dergelijk -niet opgelost- probleem om te gaan onder de loep te nemen. Een oud inzicht dat teruggaat op de Stoïcijnen Seneca en Marcus Aurelius wijst de weg: problemen zijn niet het gevolg van wat je overkomt maar van hoe je daar mee omgaat. De Stoïcijnen wijzen je terug naar jezelf. Het gaat niet om de bereidheid jezelf iets te verwijten maar om de bereidheid om open en nieuwsgierig te kijken naar je eigen omgang met een moeilijke situatie.

Vragen die je hierbij kunt stellen zijn bijvoorbeeld: wat is je gevoel over de situatie? Wat zie je als de bron van het probleem? Welke overtuiging (en) spelen een rol? De antwoorden liggen vaak verborgen in ons onbewuste, en vragen daarom bewuste aandacht. Door zelfonderzoek ontwikkel je inzicht in de "lens" waardoor je de wereld en deze specifieke situatie bekijkt en benadert. Die "lens" is gekleurd en bevat onbewuste vertekeningen van de werkelijkheid en draagt zo onbewust bij aan het ontstaan of in stand houden van het probleem. In gestalttherapie onderzoek je met hulp van een ander mens wat zich hierbij in jou afspeelt.

Zo gezien kan een probleem je op weg helpen naar meer zelfinzicht en persoonlijke groei. Om succesvol te onderzoeken is vertrouwen nodig, en dat ontstaat als er een goede "klik" is tussen jou en de therapeut die je kiest. kies dus zorgvuldig, bezoek websites en maak persoonlijk kennis. Je bent geheel vrijblijvend welkom in mijn praktijk (aan huis) in het centrum van Haarlem.  
"Iemand wordt niet verlicht door zich beelden van licht voor te stellen maar door zich van het duister bewust te worden."

Carl Jung

Paul ter Weijde

Adres:
Narcisplantsoen 88

2015 AL

Haarlem

Nederland

Contactgegevens:

+31 (0)23 531 9150

www.gestalttherapiehaarlem.nl

Specialisaties:
volwassenen relatietherapie
Men mag mij: