Vind hier een Gestalttherapeut of Gestaltprofessional

TOON ALLE
Jan Versteeg
Ik ben vooral gefascineerd door de kracht van het contact. En wat er allemaal kan gebeuren in een wezenlijke relatie. Dat is waar therapie voor mij om draait.

Ik ben geboren en getogen in Veenendaal een uiterst christelijk bolwerk, zo ben ik ook opgevoed. Ik heb mij altijd verbaasd over wat ik hoorde en zag. Ik denk dat daar ook mijn belangstelling voor de psyche van de mens vandaan komt. Voordeel is wel dat ik goed snap hoe je met levensvragen en zingeving kunt worstelen. In mijn werk met allochtone cliënten was het vaak ook behulpzaam. Uit ervaring weet ik hoe het is om in een omgeving te verkeren waarin geloof, gemeenschap, sociale controle etc. vaak belangrijker zijn als dat het individu is.

Verder ben ik gezegend met het fenomeen ADHD, het zorgt dat ik altijd voldoende energie heb. Het heeft mij gelukkig nooit gehinderd in mijn werk. Sterker, het gaat vaak gepaard met een mogelijkheid tot hyperfocussen wat betekent dat ik juist meer en makkelijker aanwezig kan zijn tijdens een sessie. Een ander voordeel is dat ik uit eigen ervaring weet hoe het is en voelt als een omgeving negatief reageert op jouw anders zijn. Hoe makkelijk mensen over je oordelen en je veroordelen.

Ik ben inmiddels al 35 jaar getrouwd en ken dus alle ups en downs van het huwelijkse leven.

Ik heb 2 kinderen, een zoon en een dochter, beide inmiddels volwassen. Mijn zoon is gezegend met het zelfde fenomeen als ik, ADHD en heeft LVB. Hierdoor weet ik ook hoe het als ouder is als een omgeving een mening over je kind heeft als, ondanks alle goede bedoelingen, iets weer eens niet helemaal gaat zoals het hoort. Hoe moeilijk het soms voor hem is maar ook hoe moeilijk het soms voor een ouder is. Mijn zoon woont op zichzelf en werkt inmiddels al jaren in een kringloopwinkel en mijn dochter heeft een eigen gezin met man en 2 kinderen en een baan, ook heel spannend om te volgen.

Ik ben helaas ook bekend met het medisch circuit, jaren ben ik behandeld voor nierfalen. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een niertransplantatie. De transplantatie verliep vlekkeloos maar het hele traject erna heb ik als behoorlijk heftig ervaren.

Ik ga bijna dagelijks met veel plezier naar mijn werk waar ik als docent/trainer en supervisor een bijdrage lever aan het opleiden van hulpverleners.

Kortom... ik leef!! En doe mijn best om het elke dag naar mijn zin te hebben.

Jan Versteeg

Adres:
Richard Holkade 33

2033 PZ

Haarlem

Nederland

Contactgegevens:

+31(0)6 1444 0690

Specialisaties:
volwassenen relatietherapie jongvolwassenen
Men mag mij: